Og så var uroen der

Jeg kunne skrive langt og lenge om uro. Både den indre og ytre, den synlige og den usynlige. Men så har uro også en annen betydning, noe veldig håndfast, og det er den uroen jeg skal skrive om nå. Altså, uroen man kan ha som pynt. I over 3 år har jeg vært på leiting etter en uro-løsning for Karoo Angels. På oppfordring fra kunder og forhandlere i Sør-Afrika, som altså ønsker seg uro. Der kalles Uro for Mobile – vet ikke om det ordet er noe særlig bedre, egentlig. Men vi snakker altså om noe som henger og beveger seg, litt uforutsigbart, altså kanskje litt urolig. En uro er jo bygget rundt vektstang-prinsippet, og de tradisjonelle uroene består ofte av tynne ståtråder – vektstenger, om du vil – hvor du henger noe i hver ende, og så balanseres dette, mens det samtidig beveger seg. Riktig så elegant.

Men en slik elegant løsning egner seg ikke for Karoo-englene, av den enkle grunn at ingen engel er helt lik, dvs vil ikke veie det samme. Vi kunne kanskje fått til noe avbalansering med faste punkt mellom vektstengene, men det vil bli et mareritt, uansett – med først å få balansert det hele, så pakke uroen ned og sende den ut i verden, og deretter krysse fingrene for at den fortsatt balanserte når en kunde i f.eks. Canada henger den opp. Sannsynligheten er stor for at det blir rimelig mislykka.

Og så har jeg tenkt på en løsning der vi bare brukte rette pinner, strikkepinner i bambus, om du vil – og så lager en slags uro, men det blir jo litt kjedelig, da. Det er noe med sirkel-formen som er så vakker sammen med englene. Og så har jeg tenkt andre konsepter og muligheter – og slik har årene gått, og jeg har ikke funnet noen løsning.

Men nå i januar fant jeg den – rett og slett ved å sjekke ut trender innen barneromsinnredning på Pinterest. Der er det fullt av uroer, eller «Baby Hanging Mobile Decorations» som de heter, og nå for tida er det enten en sirkel i tre som man henger ting i, eller to like halvsirkler som settes sammen i et kryss, slik at det blir 3-dimensjonalt. «Oj», tenkte jeg – «dette er jo en god ide, for dette vil jo løse problemet med balansering.» For ved nærmere ettersyn oppdaget jeg nemlig at halvsirklene har symmetriske hull der uro-pynten skal henge. Halvsirklene er allerede balanserte, på en måte.

Men ennå var dette ikke helt midt i blinken for Karoo Angels. For det er mange av kundene som ikke vil ha en uro først og fremst for et barnerom – men for seg selv! Antakelig i et vindu – og da er ikke sirkel og «fastlåst» 3D tingen. Men, tenkte jeg så – hva om man har to ulike størrelser på halvsirklene? Da er det mye mer fleksibelt, da kan de henge under hverandre og fortsatt gi en fin 3-dimensjonal effekt. Og hva med å bruke filt-kuler sammen med englene? Håndverkerne tover jo uansett ull til engle-hodene.

Som sagt, så gjort. Og nå har jeg testet ut konseptet i forskjellige utgaver, og synes at dette fungerer! Og hos Karoo Angels er de for lengst i gang med å planlegge lansering og produksjon av årets store nyhet. Men først må de få halvsirklene – for de er her hos meg i Oslo. Men etter påske drar uro-halvsirklene til Sør-Afrika for å forvandles til vakre uroer.

Jeg kommer antakelig ikke til å bestille uroene hit til Norge – jeg tror ikke det er så stor marked for dem her. MEN – det kan jo hende at noen av Isandis kunder kan tenke seg å lage sin egen uro! Og derfor har jeg lagt ut i nettbutikken de to halvsirklene – de blir til salgs fram til 1. april – deretter blir resten sendt til Englefabrikken.

Og så blir det spennende å se hva slags mottakelse de får. Det er jo svimlende mange uroer til salgs her i verden, har jeg funnet ut – men nesten ingen som har engler, og absolutt ingen som har strutsefjær-engler fra Karoo… Før nå.

Tags: , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!