Englefabrikkens 2023-liste

2023 – for et år det har vært for Karoo Angels! Jeg tror jeg kan ta hele følelses-vokabularet i bruk for å beskrive hva året har rommet. Men nå er det tid for hyggelige høydepunkt – og her kommer 10 på topp fra Engleåret 2023:

  • Store endringer i eierstrukturen: Fra å være eid av en person, med ene-styre (dvs meg), så er nå Nathon og Janine aksjonærer i Karoo Angels (Pty) Ltd med 74% av aksjene, mens jeg er mindretallsaksjonær med 26%. På sikt skal disse prosentene også overtas lokalt. Janine og Nathon er også blitt styremedlemmer.
  • Tross svært anstrengt økonomi så bestemte styret å beholde Monique som deltidsansatt etter at hennes «youth unemployed grant» utløp. At det nå er 3 på kontoret i WIllowmore har vært en enorm vitamininnsprøyting for den lille bedriften. Og Monique tar sin oppgave som ansvarlig for markedsføring på største alvor – utstyrt med en 2nd hand iPhone SE og mye oppfinnsomhet og stor dedikasjon til jobben, så er det utrolig hva man kan få tatt av bilder!
  • Nettbutikk-salget i 2023 har økt med 60% i forhold til 2022 – det er fantastisk!
  • I november åpnet vi nettbutikken for privatkunder utenfor Sør-Afrika, og allerede nå ser vi at det var en lur ting.
  • Wonder-englene med raffia- og hamp-vinger, og en litt annen tvist på innpakningen har gitt inspirasjon til fornyelse og nye ideer.
  • Artikkel i Daily Maverick om Karoo Angels gav masse god publisitet i Sør-Afrika.
  • Deltakelsen på Maison&Objet-messen i Paris var en utrolig opplevelse.
  • Eksporten har holdt seg på omtrent samme nivå som i fjor, trass i sjokk-beskjeden som kom i januar om at Plan Norge ikke lenger skal ha nettbutikk.
  • De sørafrikanske forhandlerne forblir trofaste, og nye har kommet til. Til tross for at det økonomiske klimaet gjør at butikkene bestiller for mindre enn før, så er det oppløftende å vite at de ikke kutter ut englene.
  • Vi har også i år klart å gjennomføre Master Crafter programmet – veldig mye takket vært støtte fra Isandis kunder.

Og så er det noe som er det samme som i fjor og det samme som i forfjor, og faktisk det samme i de siste 10 årene – nemlig: Håndverkerne! Maken til folk!! Og i sånn håndverkssammenheng er dette litt av en bragd – at gruppa er så stabil. Det er hemmeligheten bak at englene fortsetter å begeistre over hele verden – at det er folk som kan sine engler som lager dem.

Tags: , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!