Englefabrikken drar til Paris!

I april fikk Englefabrikken en utfordring fra Cape Town-baserte Craft Design Institute – kunne Karoo Angels tenke seg å være en av kandidatene til å representere Sør-Afrika på Maison & Objet-messen i Paris i september?

Selvfølgelig kunne vi det!

Imidlertid, for å kunne være en av kandidatene, så må utrolig mye være på plass. Særlig når det gjelder det formelle – hele 16 ulike dokumenter må kunne skaffes til veie/fylles ut.

Vi klarte søknadsfristen akkurat – og så var det å vente, å vente, å vente….

Og så, i midten av juli kom bekreftelsen: Karoo Angels er plukket ut til å være en av 12 håndverksbedrifter på den offisielle sør-afrikanske stand’en på Maison & Objet! (for de uinnvidde – Maison & Objet er megastort, og er liksom interiør- og gavemessen over alle messer)

Det er jo ikke til å tro. Det er som om å komme på landslaget, når man driver med en idrett i en liten bygd der ingen andre driver med det samme. Det er med andre ord, en usannsynlig bragd.

For nettopp dette at Englefabrikken er så avsidesliggende, har jeg tenkt mye på den siste tida. Den geografiske plasseringa er nemlig både en styrke og en svakhet. Sånn markedsføringsmessig, særlig innad i Sør-Afrika, er det en styrke. «Alle» vet hvor avsidesliggende Karoo-landsbyene er, så det er en sensasjon at det kan komme noe såpass delikat og vakkert som fjær-engler herfra. Som til og med er vanskelige å lage.

Men på den annen side: Englefabrikken er ikke del av noe kreativt miljø – det finnes rett og slett ingen andre som driver med noe form for håndverk, som man kan lære av og bli inspirert av. Vi må være vårt eget kreative miljø, og med de avstandene vi har, så er det ikke enkelt. Egentlig er det kun det årlige All Crafters Meeting som er et kreativt møtested for håndverkerne. Jeg tenker på det, når jeg hører nytt fra venner i håndverksbransjen i Cape Town, om nye produkter, nye teknikker – og det er bare å ta en tur til de uttallige «markets» som arrangeres, eller ta en titt på produktene som selges på gatehjørnene – man kan omgi seg daglig med håndverksinspirasjon, hvis man ønsker. Det kan man ikke hos Englefabrikken – der er vi avhengig av vår egen inspirasjon. Og nettopp derfor er dette med å reise til Paris med englene, som å komme på landslaget i en idrett ingen andre i bygda driver med…

Så altså – englene drar til Paris – sammen med Nathon. Og de drar neste uke. De siste ukene har vi stått på for å få på plass Schengen-visum. Det er ikke enkelt i utgangspunktet, og enda vanskeligere når man bor i Willowmore. Jeg skrev om visum-prosessen da Nathon besøkte Isandi i fjor – og nå var det bare å repetere alt: Reise til Johannesburg (med fly, selvfølgelig – fra George flyplass som ligger 2 timer unna Willowmore), med mengder av skjema og dokumentasjon, for å ta fingeravtrykk, bli tatt bilde av og bli intervjuet. Minner nærmest om en rettssak. Det hjalp litt å skulle representere Sør-Afrika sånn offisielt, så han kom langt fram i køen, og visumet tok bare noen dager å få på plass. Nå er passet med visum sendt til ham per kurér, men nettopp denne kuréren leverer ikke til Willowmore – for hvem i Willowmore har noensinne tenkt å dra til Frankrike? – , så på torsdag må Nathon bruker hele arbeidsdagen på å kjøre til George for å hente passet…..

Til messen er det laget litt info-materiell, og vi fikk utfordringen om hva som skulle stå om Karoo Angels. Opp gjennom årene har jeg jo skrevet mye om englene, men det var en litt gammel tekst som Nathon gjorde meg oppmerksom på, og den ble inspirasjonen for hva som nå skal deles ut til folk fra hele verden som forhåpentligvis besøker Stand C85 – D86 i Hall 8 i perioden 7. – 11. september….

I Paris, altså.

Det er ikke til å tro…

The Karoo Angels story begins with a small craft project in a tiny and remote village in the beautiful and striking Baviaans area of the Karoo plains in South Africa. The name of the village is Vondeling, the craft project is Vondeling Optel Craft, and the year is 2006. Some years on this became a story about how small angel decorations, 100% made by hand, could dazzle and charm people all around the world, and put a forgotten village and forgotten people on the map again. In 2015 a craft group in the nearby village Rietbron joined the production of the angels, expanding both craft skills and product ranges. Under the name of Karoo Angels, the two craft groups, together with an energetic and young admin team in the small town of Willowmore, today work together to make the angels fly to all corners of the world.

Tags:

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!