En kameleon som ikke går i ett med omgivelsene.

Et av de mest solgte produktene opp gjennom Isandis historie er gekkoer og kameleoner fra Streetwires. Det finnes mange tusener slike småkryp i ulike størrelser rundt om i norske hjem, laget av ståltråd og glassperler i ymse farger. Nå har det gått noen år siden disse krypdyrene var å finne hos Isandi, men på sommermarkedet har det dukket opp en helt ny variant av Streetwires’ klassiske kameleon – og disse er alt annet enn den vanlige typen kameleoner som prøver å gå i ett med omgivelsene…. Tvert i mot – noe mer bling-bling-kameleon finnes vel knapt.

Historien bak bling-bling-kameleonen er som følger: Streetwires har opp gjennom årene perfeksjonert sin ståltrådkunst, til stor beundring hos mange kunder verden over. Isandis kunder vil kjenne igjen alle dyrefigurene som Streetwires lager, som virkelig ser svært så levende og realistiske ut. Og Isandis kunder vil også huske alle «småtingene» som Streetwires har laget opp gjennom årene: nøkkelringer, gekkoer, kjøleskapsmagneter, julepynt… Og disse to hovedtypene av produkter – rimeligere småting og dyre skulpturelle gjenstander – har brakt Streetwires dit de er i dag. Men, på veien mot perfeksjon og effektivisering så er det også en fare for at noe går tapt, så som det umiddelbare, mer stiliserte og naivistiske stiluttrykket som fantes før bedrifter som Streetwires skapte ståltrådkunsten om til en blomstrende salgs- og eksportvirksomhet.

Men det er liksom begrenset hvor mange nøkkelringer man trenger, og jeg tror Isandis kunder har nok for en stund… Og det er også begrenset hvor mange vakre Karoo-lam Isandis kunder kan kjøpe – de koster jo tross alt en god del. Så jeg snakket med Streetwires om dette nå i vinter, og utfordret dem til å gå litt tilbake til røttene. Hva om dere laget en kameleon, for eksempel – som er enkel i uttrykket, med rene linjer – men som ser helt annerledes ut enn alt annet?

Og så, noen måneder seinere landet det 20 kameleoner i hagen i Lille Huseby vei, og noe mer bling-bling har vel aldri fantes i Isandis vareutvalg. Her er det ikke mye til dempet uttrykk som skal matche sobre skandinaviske farger….

10 av kameleonene har reist videre til Nobels Fredssenter – som gjerne vil teste dem ut i butikken nå i sommer, og de resterende 10 gleder seg til å treffe Isandis kunder på sommermarkedet. Og bare så det er nevnt: Selv om de ser enkle ut, så er de ikke enkle å lage – beina, for eksempel, kan beveges. Det er tross alt noen av de dyktigste ståltrådkunstnerne i Sør-Afrika som har laget dem, og det sier en hel del… Og ingen av kameleonene er like, men det skjønte du vel allerede. Og hva man skal bruke dem til? Vel, dette er «objets» – gjenstander som kun er ment for å bli beundret….

Prisen er kr. 350,- pr stk, og du ser dem alle her:

 

Tags: , , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!