De fineste lyslyktene

Keramiker Lisa Firer har gitt Isandi og Isandis kunder noen av de fineste lyslyktene man kan ønske seg.  Det er noe med denne kombinasjonen av det skjøre porselenet, det varme lyset som skinner gjennom, mønstrene – og tekstene. Og at det er håndlaget. Selvfølgelig. Ellers så hadde ikke Isandi solgt dem. Lylyktene med norske tekster står i en særstilling, synes jeg – og i høst er det kommet 2 nye.

Du lurer kanskje på hvordan Isandi finner fram til disse tekstene? Det er det faktisk Isandis kunder som gjør! Eller rettere sagt – en spesiell kunde: Sigrid. Sigrid har vært Isandi-kunde i mange år, og jeg la tidlig merke til at hun hadde usedvanlig god oversikt over og kunnskap om norsk lyrikk. Så det har blitt noen eposter og samtaler på kundetreff opp gjennom årene over dette utømmelige temaet, og jeg har lært mye og fått mye inspirasjon fra Sigrid. I vinter utfordret jeg Sigrid til å komme med forslag til årets nye lyslykter – og nå er de her. Tusen takk, Sigrid!

LF liten lyslykt "Lyset du treng finst"Helge Torvunds mektige tekst:

Lyset du treng

finst

 

 

 

LF lyslykt "Venner ligger som små lysende stuer langt borte i fjellmørket. Du kan ikke ta feil av dem."Og utdrag av Kolbein Falkeids dikt Venner:

venner ligger som

små lysende stuer

langt borte i fjellmørket

du kan ikke ta feil av dem

 

 

Dersom du ønsker å se hele utvalget av Lisas lyslykter, så kan du laste den ned – se link nedenfor. Eller enda bedre: Sjekk dem ut i nettbutikken! De er ikke det rimeligste du kan handle, men det er noe av det fineste….. Og de kan vare evig.

[gview file=»https://www.isandi.no/wp-content/uploads/2015/10/Lisa-Firer-katalog-2015.pdf» save=»1″]

Tags: , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!