En ganske enkelt enestående engel

Vi nordmenn samler på ting. Jeg vet ikke om vi samler på mer enn folk i andre land, men det er helt påfallende at vi samler på ting som kommer i nye utgaver hvert år. Samlemynter, samletallerkner, årets julebjelle, årets julekule, årets julepynt, årets juleglass. Det er jo egentlig en fin tradisjon – i allefall dersom man ikke samler på alt som kan samles på. Det er i utgangspunktet noe litt nøysomt over dette med at du kjøper én spesiell ting hvert år – som du så tar fram hvert år. Min mor drev med dette – én ny julepynt til juletreet hvert år. En tradisjon som gikk utenpå alle trender, og som det var litt høytid over. Hva var årets pynt?

I Sør-Afrika har man ikke denne tradisjonen. Man pynter ikke like mye til jul som vi gjør – det er tross alt høysommer og livet leves utendørs. Og dette med juletre kan være så mangt. Men sørafrikanere liker Karoo-englene – enten de henger dem inne eller ute, i et juletre eller i et vindu. Og de samler på englene. Det kommer stadig eposter og meldinger til Englefabrikken om at nå er en ny engel innkjøpt for å utvide samlingen. Og de samme meldingene får jeg til Isandi. Så derfor tok Englefabrikken mot til seg og tenkte at kanskje vi skal starte en liten julesamler-tradisjon i Sør-Afrika? Hva om vi lager en «Limited Edition»-engel hvert år?

Som tenkt, så gjort – og nå er Årsengelen 2021 ferdig. Zara heter hun. Hun ser i utgangspunktet ut som Guardian Angel Pearly, den hvite skytsengelen – men med én stor forskjell: Hun har et halskjede med en helt spesiell perle: En eksklusiv Preciosa-perle med Karoo Angels sin logo inngravert. I år er den perlen mint-farget – for å leve opp til navnet måtte det gå i noe lysegrønt… Zara betyr nemlig «new beginnings» – ny start. Det var den følelsen vi hadde i februar, da navnet ble bestemt: Vi må tro på at 2021 kan bli en ny start. At det er håp.

For Zara er også oppkalt etter Sara, en av håndverkerne hos Rietbron, som lager Årsengelen. Sara er en av de eldste i gruppa, en særs pliktoppfyllende håndverker, som ikke gjør så mye ut av seg, men som er virkelig en av grunnpillarene i gruppa. Like før nyttår fikk vi beskjeden om at Saras yngste datter var død. Hjertet stoppet bare å slå.

Dette skjedde mens Englefabrikken hadde stengt for sommeren. Men da produksjonen startet opp igjen i februar, var Sara på plass, som alltid. Fortsatt like samvittighetsfull og nøye i arbeidet sitt, fortsatt en grunnpillar.

Zara er en enestående engel. Både fordi hun lages kun i 2021. Men også fordi hun er en hyllest til alle Sara’ene her i verden. De som ikke gjør så mye ut av seg, som ofte havner bakerst og sist når det gjelder oppmerksomhet, men som er så viktige for at vi alle fortsatt kan håpe på bedre tider.

Jeg håper riktig mange av Isandis kunder vil bli med på Englefabrikkens nye tradisjon! Du kan forhåndsreservere din Zara-engel nedenfor.

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!