Wonki Ware – Di Marshall Pottery

WW Hylle-over-vindu_SVA5105

Sør-Afrika er kjent for sine mange og dyktige keramikere, mange av dem i verdensklasse. De aller fleste gallerier i landet har egne avdelinger for sørafrikansk keramikk, og symptomatisk for keramikkens sterke stilling som fagfelt er for eksempel at keramikere alltid er med i toppsjiktet i de prestisjetunge kåringene «Designer of the Year».

WW stabel_webKeramikeren Di Marshall holder til i George, en liten kystby i Eastern Cape, langs den såkalte ”Garden Route”. Her har Di og hennes team på 40 personer skapt en av Sør-Afrikas ledende keramikk-virksomheter, med fokus på serviser og serveringsprodukter, under merkenavnet Wonki Ware.

Hvert produkt fra Wonki Ware er håndlaget i alle ledd – det oppdager du fort når du ser nærmere på produktene – hver eneste tallerken, kopp eller skål er ”skakk og rar” på sin måte.

Wonki Ware jobber bevisst med å inkludere folk med ulike etnisk bakgrunn i sitt team av keramikere – og historien bak Wonki Wares kjennemerke – de ”skakke og rare” servisene – handler nettopp om dette.

En ung arbeidssøkende sørafrikaner med Xhosa-bakgrunn kom til Di sitt verksted i 1999 og ba om jobb.

Artwell hadde ingen bakgrunn eller erfaring fra keramikk, men til tross for dette, eller kanskje nettopp på grunn av dette – laget han en tallerken som var helt annerledes enn hva som i 1999 var den gjengse oppfatning av hvordan en tallerken skulle se ut. Den var skakk, funksjonell og vakker på samme tid.

Artwells tallerken la grunnlaget for Wonki Ware-servisene, slik vi kjenner dem i dag, og Artwell selv ble etter kort tid produksjonsleder i bedriften.

På Wonki Wares store velkomstskilt ved veien står det:WW Kopp duck egg

”The great blessings of life is the existence of tomorrows – and having dreams to realize.” For Wonki Ware er dette med morgendagens velsignelse blitt svært så reelt – bestillingene fra inn- og utland strømmer på, og det er travel aktivitet fra morgen til kveld. Keramiker-teamet vet at morgendagen bringer jobb, skaperglede og sikker inntekt. Slikt blir det gode drømmer av.

Alle Wonki Wares produkter er giftfrie, tåler oppvaskmaskin og mikrobølgeovn – og er ment å vare og glede dets brukere i mange, mange år. Og når vi bruker et Wonki Ware-produkt, så er det som om det forteller oss at vi kan senke skuldrene litt, for selv den minste skål lever opp til Wonki Wares eget slagord: Perfekt, fordi det ikke er perfekt.

Besøk hjemmesiden til Wonki Ware: http://www.wonkiware.co.za/

Og en flott video om Wonki Wares produksjon ser du på YouTube:  https://www.youtube.com/watch?v=mPWwsPVMLSw

George, 6529, Sør-Afrika

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!