The Wren Design

For et par år siden dukket det opp i en av de små alternative gave- og interiørbutikkene i Cape Town – de som satser på lokal design og lokale kunstnere – en uvanlig laptop-veske. Laget av papir. Den var utrolig flott laget, med kvalitet ned til den minste detalj. Imidlertid – laptop-vesker av papir ble vurdert som urealistisk for norsk klima – så det ble med beundringen for Isandis del. Imidlertid – laptop-veska ble overhodet ikke glemt, så høsten 2010 tok Isandi kontakt med designeren bak – Wendren Milford – for å finne ut om denne veska kunne overleve en norsk vinter.

Og det kan den. For papir er så mangt, og Wendren lærte oss mye om det – for eksempel at papiret som brukes i sementsekker er utrolig slitesterkt og tåler det meste når det gjelder tyngde – og med noen lag med impregnering så er papiret også vann- og snøtett.

For altså – laptop-veska er laget av sementsekker. Ubrukte, selvfølgelig, og produsert i Botswana, fødelandet til Wendren. Fôret og polstret, med alle nødvendige praktiske lommer man trenger, og altså sjeldent forseggjort. Akkurat som alle de andre produktene Wendren lager, under designmerket Wren.

Wren-merkelappen, den lille fuglen, finner du også på andre typer vesker, først og fremst de som er laget av kaffesekker, men også de som er laget av gamle lin-tekstiler. I tillegg dekorer Wren de nydeligste små notatbøker. Og alle produktene bærer preg av det samme fokus på detaljer, og med førsteklasses håndverk involvert. .

Her er det ikke noe ”slik lager du en lekker veske i en fei”. Wren er antitesen til dette: Her er alt grundig og skikkelig gjort, laget av Wendren selv og hennes 2 medarbeidere. Og når Wendren ikke jobber med Wren er hun foreleser i design, ved CPUT (Cape Peninsula University of Technology).

Wendren beskriver ideen bak Wren som følger:

«…something with a story, something beautiful, something not mass-produced and something practical and simple.”

Og følger du hennes inspirerende blogg, så får du innblikk i en særegen designer, som i høyeste grad lever opp til sin egen visjon: www.thewrendesign.com

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!