T-bag design

Det sies at om du er kald vil te varme deg og om du er varm vil te kjøle deg ned. For en gruppe mennesker i Hout Bay, Sør-Afrika, har te skapt et samfunn, kjærlighet og en helt ny hverdag!

Jill Heyes, en kunstlærer fra England, flyttet til Hout Bay med familien i 1996. En kopp te skapte inspirasjonen som skulle føre til arbeidsplasser og et helt unikt produkt. Teposen ble tørket, strøket og håndmalt og så plassert på et gratulasjonskort. En gruppe med tre lokale kvinner fra townshipen Imizamo Yethu satte i gang produksjonen så smått, kortene ble for det meste solgt til turister. Etter hvert ble motivene mer intrikate og produksjonen mer profesjonell, og etterspørselen begynte å øke.

Nå jobber det 20 ”teabaggers” full- og deltid med den stadig økende produktporteføljen. Nå kan du finne gamle teposer på alt fra spisebrikker, julepynt, lysestaker og malerier.

T-bag design holder til i et par sjarmerende hytter i Hout Bay, her er både verkstedet og en liten butikk. Og selvfølgelig kan man få en kopp te!

Mens man nyter teen, kan man se en DVD fra produksjonsprosessen etterfulgt av en omvisning hvor man får ta alt i nærmere øyesyn, samt møte de ansatte. I etterkant av å ha besøkt T-bag, bidrar mange fascinerte turister med å sende teposer fra fjern og nær for at T-bag skal ha nok materiale å jobbe med! Teposene blir deretter sendt i retur – redesignet som et nytt produkt – og solgt i innland, England, USA og Norge.

På T-bag kortene finner du sitater som varmer sjelen like mye som teen. ’once filled with tea, now filled with love…’ – ’may the african sun that dried this tbag shine on you always’, og ’you never know how strong a woman is until she’s put in hot water’ – sagt av Eleanor Roosevelt og som hver dag er bekreftet av kvinnene hos T-bag!

Du kan lese mer om hva som skjer hos Tbag på bloggen http://tbag.wordpress.com/ deres , eller på nettsidene. http://www.tbagdesigns.co.za/

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!