Quazi Design

Quazi Design Våren 2012 lanserte Isandi Quazi designs smykkekolleksjon av resirkulert papir. Quazis ørepynt, halskjeder og armbånd er alle håndlaget og har et unikt design som vitner om kvalitet og stilsikkerhet. Smykkene lages ved at papir fra gamle magasiner og blader rulles sammen lagvis til forskjellige beads – perler – som så lakkes og males i stilige mønstre og farger. Dersom du har vært borti slike papirsmykke før har du kanskje kjent at mange av disse lukter nettopp lakk og maling.

Quazis smykker er laget med miljøvennlig maling, og gjør dermed ikke det. Teknikken bak perlene gir dem et organisk uttrykk, samtidig som mønstrene og fargene gir smykkene et urbant preg. Og det er nettopp denne kombinasjonen mellom miljøbevissthet og spennende og innovativt design som kjennetegner smykkene fra Quazi Design. For eksempel har de utviklet en teknikk som modellerer papirsmykkene på en helt spesiell måte og gir perlen en tekstur som minner om utskåret tre. Dette vitner om en nytenkning av råmaterialet, og som de selv har sagt det føres gjenbruksmaterialet tilbake til sin opprinnelige tilstand.

QZ-fabric bead necklace copy

Quazi Design ble startet i 2009 i Swaziland i det sørlige Afrika av den britiske designeren Doron og selskapet Flotsam, en lokal distributør av magasiner og blader. I begynnelsen hadde Quazi Design kun én ansatt kunstner, Sibongile, som nå er produksjonsansvarlig og leder for opplæring. Ideen bak var å kombinere innovativt design og håndverkskompetanse med sosial og økonomisk bevissthet. Kunstnerne bak smykkene er lokale kvinner som læres opp i alle leddene i produksjonen og har innsyn i hele bedriftens struktur.

Åpenhet, opplæring og fokus på selvstendighet og kompetansebygging er nøkkelen bak Quazi Design, og som Sibongile selv skriver, er det kvalitet og stolthet i håndarbeidet som er det viktigste for et godt produkt. ”Products should be made with love” – produkter burde lages med kjærlighet. Og det er denne oppmerksomheten, kjærligheten og stoltheten som vises så godt i et håndlaget produkt som disse smykkene.

Du kan lese mer om Quazi Design på deres hjemmeside www.quazidesign.com

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!