Nice-nice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nice-nice er et sørafrikansk uttrykk for noe som er ekstra fint og ekstra hyggelig. Og produktene til Majda Rabin er virkelig nice-nice. Majda er eier av det lille veske- og accessoirmerket Chimpel, og Isandis involvering og samarbeid med Chimpel handler egentlig kun om to damer som møtte hverandre og som begge liker fine vesker og accessoirer.

Det hele begynte med at jeg (altså Isandi-eier Kjersti) traff Majda på en håndverksmesse i Johannesburg i 2008. Majda hadde da nettopp startet Chimpel, og dette var første gang hun viste fram veskene. Og blant alle veskene så jeg den svarte lille clutch’en jeg hadde lett etter lenge, og bestilte et eksemplar sporenstreks. Den veska har jeg brukt veldig mye, og den reiser med meg overalt – og jeg er stadig like fornøyd og imponert over kvaliteten og håndverksarbeidet. Og så har Majda og jeg holdt kontakten siden den gang, og etterhvert har det blitt flere Chimpel-vesker på meg, og mye utveksling av ideer om og synspunkter på fine vesker.

Og hva slags vesker er det Majda lager? I sitt lille atelier utafor Cape Town designer og syr hun og hennes lille team vesker som bruker lokale skinnmaterialer. Og lokale skinnmaterialer i denne sammenheng er ikke hva-som-helst av skinn – alle de verdenskjente eksklusive kles- og veskemerkene bruker ofte sørafrikansk skinn i sine produkter, som for eksempel strutseskinn og eksotiske skinn som krokodille. Dette skyldes selvfølgelig at skinnene har veldig bra kvalitet, samt at sørafrikanerne bruker bærekraftige produksjonsmetoder og at de eksotiske skinnene er underlagt CITES-overvåkning.

Chimpel armbånd

Men tilbake til Majdas vesker – egentlig hadde jeg tenkt at dette bare skulle være en privat sak, fordi det å selge vesker av den ikke helt billige sorten er ikke enkelt, og det er andre som kan gjøre – og gjør – det mye bedre enn meg. Og så er det nå en gang sånn at mange synes at fine og ikke helt billige vesker helst må ha et navn som er kjent….

Men Isandis kunder er jo ikke som andre kunder. Jeg har fått så mange spørsmål om disse veskene fra kunder som kunne tenke seg noe liknende, og så smått har jeg begynt å bestille opp noen vesker og accessoirer for salg på Isandis kundetreff. Og dette har blitt godt mottatt – og etter å ha sett responsen så kom ideen om Nice-Nice – en liten «hemmelig» veskeklubb, rett og slett.

Nice-Nice fungerer som følger:

På Isandis kundetreff er det alltid et lite Nice-Nice-hjørne, der ulike Chimpel-produkter er til salgs, i svært begrenset opplag. Og dersom du ønsker en annen farge, eller en eller flere spesielle detaljer, så lager Majda nettopp DIN veske. Og dersom du ikke kan komme på kundetreff, så finner du bildegalleri til venstre på siden, og noen av de mest populære produktene finner du også i nettbutikken. Og det «hemmelige» med Nice-Nice er at dette kun for Isandis kunder, og du må være registrert kunde for å kunne kjøpe eller bestille. Og prisen? Langt, langt under hva de som har et veldig kjent navn koster…..

Så til deg som elsker vesker og accessoirer, er opptatt av kvalitet og design, men ikke opphengt i merkevarer som sådann  – velkommen til Nice-Nice!

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!