JoJo Wiremetal Sculptures

Joe Mapfuno er en av mange zimbabwere som har flyktet landet og forsøkt skape seg en ny tilværelse i nabolandet Sør-Afrika. Joe slo seg ned sammen med familien i Cape Town, og her er han anerkjent som en av Capeprovinsens dyktigste ståltrådkunstnere. Han deltar jevnlig i ulike utstillinger med sine fullskalafigurer i ståltråd og holder seg til den opprinnelige formen for ståltrådkunst – kun ståltråd og ingen perler eller andre kompletterende materialer.

Joe startet for noen år siden firmaet JoJo Wiremetal, og i 2007 begynte han å jobbe med skrapmetall, først og fremst laget av avfallsmetall fra en produsent av springfjærmadrasser.Hans første kolleksjon for Isandi var en serie dekorgjenstander ment for vår julekolleksjon 2007 – men som viser seg å falle i smak hos våre kunder – året rundt!

hjerte rust miniMetallarbeider fra Sør-Afrika utmerker seg ved sitt rause bruk av råvarene – det er bare å holde et JoJoprodukt i hånden – og et tilsvarende produkt (dersom det finnes!) laget et annet sted i den andre hånden – så skjønner man fort at Joe og hans team er rause med sine råvarer og gir ”ekte vare” tvers i gjennom, her det ikke spart på noe!

JoJo Wiremetal sysselsetter mange unge eksilzimbabwere fra township’ene rundt Cape Town. Med sin unike kombinasjon av grov- og finsløyd er firmaets særegne stil i ferd med å bli en lett gjenkjennelig merkevare – rause og ærlige produkter!

 

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!