Ilala Weavers

engler_banner

ilala

Ilala Weavers holder til litt utenfor  Hluhluwe, en by langs kysten nord for Durban i KwaZulu Natal-provinsen, ikke langt fra Lake St Lucia, et unikt våtmarksområde som er på Verdensarvlista. Her har man restaurant, kafe og ikke minst en imponerende butikk med sørafrikanske håndverksprodukter. Ilala Weavers er mest kjent for sine tradisjonelle produkter fra Zulu-kulturen, først og fremst kurver og keramikk-krukker – som rangeres svært høyt blant samlere av tradisjonelt håndverk verden over.

Men for Isandis kunder er Ilala Weavers kjent som produsenten bak brusboksenglene – eller Angel with Attitude, som de egentlig heter. Og de lever virkelig opp til sitt navn – dette er engler med stil!

Angels with Attitude lages av eldre skolebarn i Hluhluwe, som har dette som en tilleggsjobb etter skoletid. Pengene de tjener går med til å betale for egen skolegang og ellers bidra til familiens økonomi. Opprinnelig ble alle englene laget av brukte brusbokser som Ilala Weavers samlet inn fra egen og andre restauranter og hoteller i området. Imidlertid er etterspørselen så stor etter englene at de også har et samarbeid direkte med brusboks-fabrikantene, som donerer avkapp fra platene som brukes for å produsere brusboksene.

Ved siden av Angels with Attitude er det to andre små engler som kommer fra Ilala Weavers – også de med oppsiktsvekkende navn: Angels against Crime og Angels for Peace. Disse er laget i tradisjonelt perlebroderi av kvinnegruppene tilknyttet Ilala Weavers og har sine navn fordi det er dette som kvinnene ønsker seg: Mindre kriminalitet og mer fred. Ønsker som deles av de aller fleste mennesker her i verden – det er ikke så stor forskjell, når alt kommer til alt – på oss og håndverkerne i Hluhluwe.

peace angel nett angel crime nett

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!