Haldane Martin

Isandi hadde i noen år vært på jakt etter sørafrikanske møbler som har et afrikansk, moderne uttrykk – og da Haldane dukket opp på møbelscenen i 2004 med sin unike ”Zulu Mama” stol, bestemte vi oss for at denne unge karen skal vi følge videre! Og så gikk det noen år, og nå er møblene hans tilgjengelige i Norge gjennom Isandi.

Haldane er Sør-Afrikas mest lovende møbeldesigner, og her er et lite utdrag av hvordan internasjonal presse omtaler Haldane:

”Haldane er en mann med et budskap: ‘Jeg skaper moderne møbler som gir oss en følelse av tilhørighet til verden og tiden vi lever i. Jeg prøver å gjøre dette med så mye integritet og humanitet som mulig.’ Resultatet er kraftfulle, individuelle møbler som kombinerer verdi knyttet til enkelthet og letthet med unike sørafrikanske kvaliteter i uttrykk og utførsel.”

Lite visste vi første gang vi traff Haldane at han er halvt norsk – begge hans besteforeldre er fra Hvasser utenfor Tønsberg!
Zulu Mama- stolen er allerede blitt et ikon for det ”nye Sør-Afrika”, der de ulike kulturene møtes og skaper positive synergier. Zulu Mama tar opp i seg både de tradisjonelle verdier og kultur, representert ved den tradisjonelle kurvflettingsteknikken i setedelen, og det moderne teknologiske Sør-Afrika, representert ved høykvalitets stålelementer, samt den økologisk bevisstheten knyttet til bruk av resirkulert plast som flettemateriale. Zulu Mama er også en integrasjon av det femine, representert ved kurvens form og funksjon, og det maskuline, representert ved stålets funksjon som beskytter av selve setedelen, samt en symbiose mellom det urbane og det rurale Sør-Afrika.

www.haldanemartin.co.za

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!