Coral Stephens Handweaving

Coral Stephens Handweaving (CSH) er et veveri som ligger i et jordbruksområde i Swaziland, i det sørlige Afrika.

Grunnleggeren Coral Stephens startet produksjonen av interiørtekstiler av mohairgarn i 1947. Veveriet har gjennom årene sakte bygget opp en internasjonal anerkjennelse på grunnlag av produktenes høye kvalitet og spesielle kombinasjon av raffinement og synlige spor av at alt er håndlaget. Garnene som brukes er håndspunnet, det er farget i vedfyrte fargekar, og vevingen gjøres manuelt.

Veveriet eies nå av Murrae Stephens, Corals svigerdatter. I tillegg til de klassiske kvalitetene i mohair veves det i dag også stoffer og tepper i raffia, silke og bomull. Det er 35 heltidsansatte og ca. 40 spinnere som jobber deltid.

Isandi tilbyr de fantastiske produktene fra dette særegne veveriet i Swaziland, og selger alt fra putetrekk i mohair og knyttede gulvtepper til sengetepper og gardiner.Veveriets betydning som arbeidsplass for kvinner i distriktet er viktigere enn noen sinne. For å gi inntekt til folk på landsbygda er håndverksproduksjon et opplagt virkemiddel. Swaziland står overfor en stor humanitær utfordring, med svikt i både produksjon, tilgang til mat og omsorg. Hovedårsaken til dette er HIV/AIDS-epedemien.

Swaziland har den høyeste prosentsatsen av HIV positive i verden, de siste offisielle tall (2004) sier at 38% av den totale befolkningen er smittet. Det er ca. 40 000 foreldreløse barn på grunn av AIDS i landet nå, et tall som er anslått til å stige til 120 000 i 2010. Uoffisiell statistikk sier at hver Swazi med en jobb brødfør 7 mennesker.

Coral Stephens Handweaving sitt engasjement i kampen mot HIV/AIDS øker, samtidig som det stadig håndveves tekstiler av internasjonal klasse.

For mer informasjon besøk www.coralstephens.com

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!