«There is a crack in everything» – verdens vakreste lyslykter er historie

Da jeg bestemte meg for at Isandi skulle bli reaktiv – det vil si, bare kjøpe inn det som dere kunder ønsker dere – så tok jeg kontakt med Lisa Firer på nyåret. Jeg visste nemlig at mange Isandi-kunder ønsket seg hennes lyslykter. Det er noe helt spesielt med disse skjøre lyslyktene, som skinner så vakkert, uten å være påtrengende. Så planen var å få oppdaterte priser fra Lisa, og så legge ut et utvalg av lyslyktene hennes i nettbutikken, som så dere kunder kunne forhåndsbestille.

Og så ble det ikke sånn.

For i stedet for å planlegge for forhåndsbestilling, så blir det salg av restlageret. For Lisa Firer Ceramics har ikke klart seg gjennom korona-krisen, som bare fortsetter å ramme Sør-Afrika hardt, både menneskelig og økonomisk.

Da Lisa delte med meg disse dårlige nyhetene, så ble jeg helt satt ut. At Lisas vidunderlige keramikkverksted – så inspirerende, så fantastisk – ikke finnes mer, var ikke til å begripe. Og så uendelig trist.

Så fikk jeg en ny epost fra Lisa – de drev og ryddet ut av verkstedet, og hun hadde noen lyslykter på lager – kanskje Isandis kunder var interessert i disse? Ja, så absolutt – jeg kjøper alle, svarte jeg.

Så nå har jeg altså kjøpt hele restlageret av lyslyktene, og de er nå lagt ut i nettbutikken og kommer til Norge i mai/juni. Du finner dem her:

Her er lyslykter som ikke tidligere har vært tilgjengelige i Norge – blant annet lyslykter med sitater av Nelson Mandela. Og – som en kuriositet – to lyslykter med sitater fra henholdsvis Paul Simon og U2.

Lisa har en veldig fin nettside, synes jeg. Nå er den gjort om til et slags arkiv. 17. februar la hun ut det siste innlegget. Der står det:

Endings and Beginnings

This favourite quote from Leonard Cohen reminds us that what seems to be broken can also be viewed as an opportunity for new growth.

The covid-19 pandemic has forced the production side of lisa firer design to close its doors. May this be an opportunity for new light, new energy and new directions.


Tags: , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!