Store endringer hos WonkiWare Norge – og Isandi

Onsdag 1. februar skjedde det store endringer hos Isandi. Da overtok nemlig Fredrikstad-basert Mille Moi AS agentur og distribusjon av WonkiWare i Norge. Det er jo virkelig en milepæl i Isandis historie, for WonkiWare har vært del av Isandi i mer enn 16 år, og favoritt-keramikken har jevnt og trutt vokst i omsetning og størrelse på forhandlernettverk år etter år.

Så, hvorfor gjør jeg dette? Det hele startet med en kolossal husleieøkning i Husebybakken, varslet i desember. Da hadde jeg to valg: Enten å sette opp prisene ganske mye, eller å slutte med lager for WonkiWare. Jeg valgte det siste – fordi jeg alltid har hatt som prinsipp at et kvalitetshåndverk som WonkiWare skal være økonomisk tilgjengelig for de aller, aller fleste i Norge. Du kan drømme om en stor salatbolle, men kanskje du ikke har råd til den. Men i stedet kan du få en like så håndlaget og personlig liten saltskål, eller en ramekin. Så å sette opp prisene med 30% var uaktuelt. Det handler om Isandis visjon og prinsipper.

Følgelig valgte jeg altså å si opp lageret i Husebybakken – og var forberedt på å gå tilbake til «gamle dager» – da alle bestillinger fra forhandlerne ble levert direkte, og jeg kun hadde et lite lager for Isandis engere kundekrets – altså alle som kom på kundetreff :). Men samtidig var det jo veldig synd at det ikke lenger skulle være noe lager for WonkiWare i Norge – til tross for de noe triste kontorlokalene i Husebybakken, så vet jeg jo at kundene har blitt inspirert av å se det bugne med den vakre keramikken! Alt dette videreformidlet jeg til WonkiWare-forhandlerne i midten av januar. Og skrev da at kanskje det blant forhandlerne fantes noen som ville ta stafettpinnen videre? Og det var det – Mille Moi! De holder til i Fredrikstad, har store egne lokaler der som de eier selv – og følgelig ikke har noe husleie å forholde seg til. Deretter gikk alt ganske fort – og 01. februar overtok formelt Mille Moi agenturet for Wonki Ware i Norge.

WonkiWare-lageret befinner seg fortsatt en stund til i Husebybakken, blant annet for at Isandis kundenettverk skal få en siste sjanse til å handle. Noe annet hadde jo vært uhørt!

Jeg er på vei til Sør-Afrika om litt, og det er vinterferier og den slags, så tida går – men 18.-20. mars blir Isandis kunder invitert til et siste Åpent WonkiWare-lager i Husebybakken. Invitasjon og påmelding kommer som vanlig via kundebrev.

Dette er jo selvfølgelig litt vemodig, og det er en milepæl i Isandis historie. Men det er fint også. Jeg er veldig stolt over å ha bygget opp WonkiWare i Norge til å bli en anerkjent og godt likt merkevare – det er dessverre ikke så mange afrikanske merkevarer som får den statusen, selv om de aldri så mye fortjener det. Men WonkiWare er kommet for å bli her i overskuelig framtid her i Norge. Og det er på tide at noen andre overtar stafettpinnen.

Og lurer du på hva Isandi nå skal bli? Ingen grunn til bekymring – det er nok av planer :).

Tags: , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!