South Kikoi – tekstiler med følelsen av sommer

Isandis kunder vet å sette pris på gode tekstiler. Da håndklær fra det sørafrikanske veveriet Mungo dukket opp på et kundetreff, så ble de umiddelbart Isandi-klassikere. Og siden har det alltid vært Mungo-tekstiler på kundetreffene. Og til sommertreffet nå i juni kommer Mungo med en nyhet – kolleksjonen South Kikoi.

Kikoi, eller også kalt Kanga, stammer opprinnelig fra Øst-Afrika – Kenya og Tanzania – men er etterhvert i bruk over hele det afrikanske kontinentet – og i verden for øvrig. En kikoi er et ekte brukstekstil i ordets rette forstand – for en Kikoi kan du bruke til så mangt. Ordet er selvfølgelig swahili og betyr «å pakke inn i» – og en Kikoi brukes som sarong,  kjole, skjørt, hodeplagg, skjerf, baby-bæresele, håndkle, pledd – og her i Norge hvor vi ikke har samme tradisjon med å drapere tekstiler – her bruker vi det også som duk og gardiner.

Også tidligere har Isandi hatt kikoi/kanga til salgs – disse handlet jeg inn på markeder i Angola og Tanzania. Og kikoi er heller ikke noen nytt hos Mungo – de har i mange år vevd stripete kikoi på deres gamle Ruti-vever, med farger avhengig av hva de hadde tilgjengelig, og som de så solgte i fabrikkutsalget sitt – og kun der. Det var altså ikke mulig å bestille Mungo Kikoi, men på grunn av stor etterspørsel har de nå utviklet en egen serie, og flyttet produksjonen til de mer moderne vevene.

Og nå er de altså her i Norge. Til kundetreff kommer fargene du ser nedenfor. Du kan selvfølgelig vaske South Kikoi, målene er 90 x 190 cm – altså ganske så store – og de er tykkere enn hva tradisjonelle kikoi som regel er. Det er selvfølgelig spesialpris til Isandis kunder: kr. 320,-.

Capri

Capri

Seaweed

Seaweed

Henna

Henna

Tanzanite

Tanzanite

Kehena

Kehena

 

 

 

 

Tags: , , , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!