Sending er kommet & lilla springbokskinn ble funnet utafor Durban – Isandi-blogg uke 23

Og så kom sendingen – litt forsinka, på grunn av vekterstreiken. Men den kom til slutt. 500 kg med varer. Så uka har dreid seg om utpakking, tellelister, ompakking og vareleveringer. Her er et lite situasjonsbilde fra garasjen – etter at mesteparten av utpakkingen er ferdig. Det er jo ikke til å underslå at det er mye jobb med sånne sendinger, mye sjauing og  til tider nokså utmattende…..Men det å pakke opp flotte håndlaga ting – det blir jeg aldri lei, og det veier opp for all sjauingen før og etter. Også denne gangen.

Jeg skrev for et par uker siden om geita som Sue fant til kunde Brit på et gatehjørne i Johannesburg – nå er Mr. Goat kommet i Oslo – og har lagt seg godt til rette i esken som nå skal sendes med Bring til «Livets Krydder» på Kirkenær.

Med i sendingen var det også 2 lilla springbokskinn. De ble funnet av leverandør Magda i en butikk utafor Durban. Historien er som følger: En kunde tok kontakt og ønsket seg så veldig 2 lilla springbokskinn. Nakara i Namibia er Isandis faste leverandør av skinn – men de kunne ikke hjelpe, for i år er skinnsesongen unormal. Regntida har vart lenger i Namibia enn normalt, og det har påvirket jaktsesongen og tilgang på skinn. (Isandi har kunder som har ventet godt over et halvt år på sebraskinn, og fortsatt vet ikke Nakara om når de får inn brukbare skinn, hverken av sebra eller antilope.)  Men det er jo et par av Isandis leverandører som bruker antilopeskinn i produktene sine – blant annet Magda i Durban. Så jeg forhørte meg om Magda kanskje kunne oppspore 2 lilla springbokskinn. Men også i Sør-Afrika er det mangel på gode springbokskinn for tida, så Magdas faste leverandør kunne heller ikke hjelpe. Men Magda stoppet ikke med det – hun undersøkte litt rundt i butikker i Durban – og helt utrolig – i en butikk nord for Durban hadde de nettopp 2 lilla springbokskinn. Butikkinnehaveren sendte et bilde til Magda, Magda sendte bildet videre til meg, og jeg sendte til kunden. Som sa tusen takk, dette er skinnene jeg ønsker meg. Og jeg sendte beskjed tilbake til Magda, og Magda satte seg i bilen og kjørte til butikken og hentet og betalte for skinnene, og Siya Rasha, fraktselskapet Isandi bruker, hentet skinnene så hos Magda, og så ble de med i sending til Oslo. Og nå er de på vei til Kolbotn til en glad kunde! Morsomt å kunne hjelpe med sånt – og morsomt å tenke på hvilket unikt nettverk Isandi har blant alle leverandører og andre Isandi-venner i det sørlige Afrika. Her bildet som kom via-via – nok en gang, hva skulle man gjort uten mobilkamera….

Og så var det selvfølgelig veldig mye annet blant de 500 kiloene med varer. Og mange av de produktene blir å finne på kundetreffet til helgen. Nå er jobben å få tatt bilder og lagt ut på nettsiden her – i morgen setter jeg i gang med det.

Tags: ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!