Penduka-retro – Isandi-blogg uke 22

Da Isandi holdt til i Sorgenfrigata solgte vi mange batikk-duker fra Penduka. De hang ned fra taket bak i lokalet, men var godt synlige gjennom butikkvinduene. Og jeg vet at mange kunder ble kjent med Isandi ved å ha sett nettopp disse batikkdukene. Det finnes haugevis av mønstre for Penduka-dukene, jeg likte (og liker) de med store mønstre. Grete var en kundene som møtte Isandi gjennom Penduka-duker, og hun kjøpte en veldig flott duk med insekter i gull, sølv, svart og hvit i 2000. Og siden har den duken vært veldig mye brukt, såpass mye at før jul tok Grete kontakt og fortalte at hun trengte en ny duk – 10 år med bruk og vask hadde gjort mønsteret litt utydelig. Og denne gangen ville hun ha den enda større – 1,60 i bredden, 3 meter i lengden.

Det er nye folk hos Penduka siden 2000, og spørsmålet var om vi klarte å finne mønsteret til Grete? Jeg var hos Penduka i februar, og da lette vi blant alle de gamle mønstrene. Vi fant ikke det spesielle mønsteret, så vi foreslo for Grete en duk med øyenstikkere. Store øyenstikkere. Og nå er duken ferdig – Taimi hos Penduka sendte bilde av den på mandag, slik at Grete kunne godkjenne. Og godkjent ble den!

Så nå får Grete ny sommerduk. Her er bildet Taimi sendte:

Og jeg har tenkt  mye denne uka på den tida fra Sorgenfrigata da bestillingene til Penduka ble sendt på faks, og da mobilkameraer ikke fantes… Vi utviklet et helt eget vokabular og kodespråk for å beskrive hva vi mente. Dukene ble veldig fine, tross alt det «gammeldagse» og tidkrevende med bestillingene. Det er virkelig en retro-følelse å bestille disse dukene på nytt nå!

 

 

Tags: , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!