På besøk hos WonkiWare

Jeg har vel fortalt historien mange ganger før – om hvordan jeg fant WonkiWare. Det var i februar 2007, og jeg var i Cape Town og besøkte salgsmessen Design Indaba, som på den tida var den absolutte viktigste salgsmessen for håndverk og interiør i det sørlige Afrika. Jeg tok for meg alle utstillerne i tur og orden – og på en hjørne-stand ganske langt bak i lokalet så jeg en dame som utstrålte enormt med energi, sittende blant en haug av keramikk i alle utgaver og fasonger – frodig, annerledes og samtidig såpass stilrent og enkelt at jeg tenkte at nordmenn helt sikkert ville like dette. Damen var Di Marshall, og keramikk-merket hennes het WonkiWare. Og resten er historie.

Siden har det blitt mange besøk til byen George – 6 timers kjøring fra Cape Town – der Di Marshall bor, og der WonkiWare holder til. De første besøkene var hjemme i huset hos Di, det var der hun hadde keramikkverkstedet. Nå rommer huset et mye besøkt Fabrikkutsalg – med rom på rom med WonkiWare i alle utgaver og fasonger, andre interiørvarer, klær og tekstiler – et kreativt mosaikkverksted, en kafé og en restaurant med George sin beste pizza. Selve produksjonen holder nå til i moderne lokaler i industridelen av George. Ca 100 personer er nå ansatt hos WonkiWare.

I november i år kunne jeg endelig besøke WonkiWare igjen – 2 år siden sist, på grunn av korona, selvfølgelig. Det var stor stas å være tilbake. Her er en liten bildeserie fra besøket:

Tags:

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!
%d bloggere liker dette: