Nå skal det handle om lamper – Isandi-blogg uke 8

I et par år har jeg fulgt litt med på hekle-entusiasten Dani le Roy og hennes “Moonbasket”-konsept. Dani ønsker å utnytte heklekunstens store fordel, reint konkurransemessig, nemlig at den ikke kan overtas av maskiner og derfor kan gi arbeid til dyktige hender. Men Dani ønsket å lage noe “uvanlig” ut av heklingen, det vil si, ikke klær, pledd, puter og den slags, men noe vi ikke først og fremst assosierer med hekling og “myke” produkter. Og da falt valget på lampeskjermer, i den klassiske stramme “ball”-fasongen som vi alle kjenner så godt.

Seinere har det kommet en variant av denne skjermen, som Dani kaller “gresskar” – pumpkin – og i fjor kom de første heklete kurvene, som stives ved bruk av et spesielt vegetabilsk stivelsesmiddel. Kurvene er virkelig dekorative, de har en letthet over seg som gjør dem så fascinerende å se på – du ser de er heklet, du ser de er håndlagde,  – og man får jo straks lyst til å finne fram en  gammel heklet duk og forme og stive av til en kurv….. Jeg har prøvd, men det ble liksom ikke like fint…….

Dani og hennes kvinnegruppe i Khayelitsha bruker hampgarn i produktene, men de eksperimenterer også med mohair og andre tilsvarende garntyper.

Her ser du noen bilder av Moonbasket-produktene. Et lite utvalg kommer til Norge i april, akkurat i tide til Kundedager 20.-22. Og priser? For kurvene kr. 750,- , Ball-lampeskjerm kr. 2.000,-, (45 cm diameter), og Pumpkin-lampeskjerm kr. 3.800,-  (den er hele 80 cm i diameter…)

[flagallery gid=23 skin=default name=Gallery]

 

 

Tags: , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!
%d bloggere liker dette: