Litt gammelt nytt: Lozi-boller og Ashanti-krakker!

Da Isandi startet i 1999 var det et stort poeng å vise at Afrika var noe mer enn masker og trefigurer. For afrikansk håndverk har alltid vært så mye, mye mer – og i tillegg skjedde det i Sør-Afrika en eksplosjon av kreativitet og nyskaping i forbindelse med overgang til flertallsstyre og demokrati i 1994. Isandis vareutvalg er på mange måter tuftet på den bølgen, og opp gjennom årene har Isandis kunder blitt kjent med mange ulike håndverksteknikker og produkter som ikke har noe med masker og trefigurer å gjøre.

Men, fortsatt er masker og trefigurer veldig fint, med røtter og tradisjoner som både er fascinerende og viktige – så sant man styrer unna det mest opplagte turistifiserte produktene. Så inne mellom alt det «moderne» håndverket har Isandi alltid bestrebet seg på å ha et lite utvalg av det tradisjonelle håndverket.  Nå er det noen år siden det utvalget har blitt fornyet, men til sommerens kundetreff har jeg vært på en liten handletur igjen…

Denne gangen har jeg kjøpte inn noen Lozi-boller fra Zambia, og ikke minst Ashanti-krakker fra Ghana og Nupe-krakker fra Nigeria. Pluss 3 stk «penger», i form av skulpturelle gigantiske armbånd – fra Tutsi-kulturen i Burundi. Ja, og så kunne jeg ikke motstå 3 kjeder av ghanesiske resirkulerte glassperler, i nydelige sommerfarger.

Du ser alt nedenfor her – med priser angitt.

Tags: , , , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!