Jeg lager ny nettbutikk – Isandi-blogg uke 3

nynettbutikk

Det kan hende at du som sjekker Isandis nettside innemellom har lagt merke til at det er mye “eksperimentering” for tiden. Årsaken er enkel: Jeg lager ny nettbutikk, en som skal være mer integrert i selve nettsida, og en som både forhandlere og Isandi-kunder kan bruke. Med mye fleksibilitet, tilpasset Isandis unike vareutvalg, og mulighet for betaling online, og alle sånne ting som “ekte” nettbutikker har.

Men selv om årsaken er enkel, så er ikke det å lage selve nettbutikken like enkelt…. Jeg bruker såkalte “plugins” som jeg laster ned fra nettet på wordpress.org-plattformen. Det er en verden der ute på the interwebs av unge, flinke folk fra hele verden som deler i vei med oss amatører….. de aller fleste plugins er gratis, og noen betaler man en 100-lapp for…og noen donerer man en kaffekopp eller øl til) Det er mye prøving og feiling for min del – jeg trøster meg med at det er ikke alle damer på 50+ som selv lager og installerer nettsider og nettbutikk, og den trøsten må jeg innemellom virkelig ha!  Men i skrivende stund er jeg kjempestolt over at jeg har funnet ut hvordan jeg kunne plassere en handlevogn – selv når den er tom – øverst på sida. Det har tatt meg 2 dager å finne nettopp den plugin’en, og en dag å forstå hvordan den virker…

Men fortsatt er det langt igjen – mye som skal testes og sjekkes og finnes ut av – og ikke minst alt det som nå står på engelsk, skal over på norsk. Akkurat det har jeg ikke helt skjønt hvordan jeg skal gjøre – for jeg må inn å editere i selve grunnfilene til nettsida, i en veldig skummel fil som heter wp-config.php, og det står store røde skilt med warning på når jeg bare nærmer meg den fila….

Men jeg kommer nok i mål en gang – i mellomtida ber jeg deg om forståelse for rotet – både når det gjelder språk, layout og innhold…

Ja, og helt til slutt: Du KAN altså handle de produktene jeg har lagt ut….

Og så – er det noen produkter eller funksjonalitet du ønsker deg i nettbutikken, så setter jeg veldig pris på å høre fra deg om det!

Beste hilsen Kjersti

Tags:

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!
%d bloggere liker dette: