Isandi-blogg uke 47: Et helt spesielt vennskapsbånd

Det er lenge siden det har vært noen nyheter fra Isandis side om Shwe-Shwe Poppis – fantasi-dukkene som har sitt utspring i en barnehage i Zola-bydelen i Soweto: Faith, Hope, Buyisile, Philisiwe, Kutha, Siyanda, Thobi  – oppkalt etter sine unge designere, som den gangen SSP-eventyret startet i 2006 var barn som gikk i barnehagen, drevet av African Children’s Feeding Scheme, Sør-Afrikas eldste matutdelingsprogram.

Og siden den gang har Poppisene reist verden rundt og sjarmert barn i alle aldre!  Selv om nyhetens interesse har avtatt noe, så holder gruppa som lager dukkene fortsatt på, ledet av Wandile. De er ikke like mange som da omsetningen var på et høydepunkt året etter lanseringen, men desto mer dedikerte og innstilte på å overleve som håndverksgruppe.  Derfor var det fantastisk for gruppa å være involvert i et spennende prosjekt tidligere i år: Tyske Vogue ønsket å følge opp hva som hadde skjedd med Shwe-Shwe Poppis-prosjektet, og i august kom journalist og fotograf til Soweto – og resultatet ble en stor reportasje, der de blant annet intervjuer både Buyisile og Philiswe, som nå er tenåringer og selv forteller over hva den økonomiske støtten som salget av Shwe-Shwe Poppis har betydd for dem og de andre barna.


Men Vogue ønsket også å gjøre noe konkret for barna – og derfor utfordret de alle de store tyske designerne til å donere stoffer fra sine siste kolleksjoner, som så ble sendt ned til Soweto – og resultatet ble 500 Fashion-Poppiser, som Vogue solgte gjennom sin «Fashion Night Out » i september, og der alle inntekter gikk til SSP Trust – stiftelsen som ble opprettet for å bidra til en bedre økonomisk framtid for barna knyttet til SSP og African Children’s Feeding Scheme.

Og her ser du noe av hva SSP Trust har brukt pengene til – på tirsdag var det juleselskap for barna i barnehagen. Da dro de til Johannesburg Zoo og hadde en flott dag! (les mer på SSP’s Facebook-side)

Isandi og SSP har hatt og har et helt spesielt forhold, og sammen har vi vært gjenom noen vanskelige år, der Isandi på grunn av uavklarte rettighetsspørsmål måtte slutte å selge Shwe-Shwe Poppis, og der SSP-gruppen og fondet opplevde svært usikre tider mht levebrød og midler til barna.

Men vi kom oss gjennom dette, og i fjor dukket det opp et fantastisk bittelite produkt fra Shwe-Shwe Poppis, som de hadde laget spesielt til Isandi – et vennskapsbånd! Og nå til julehandelen er det kommet noen hundre av disse, som kan brukes til så mangt – serviettring, pakkebånd, armbånd – og setter du på en liten sikkerhetsnål så har du en liten nål…. Spesialpris nå til jul kr. 35,-, og kommer også i nettbutikken. Morsomme, ikke sant?

Og neste år kommer de større Poppis’ene tilbake til Norge – det føles godt.

Tags: ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!