Noen høyst uvanlige teddybjørner.

Til høsten kundetreff venter en forventningsfull gjeng på å treffe Isandis kunder. Gjengen består av 19 høyst uvanlige teddybjørner, et par apekatter og noen neshorn, og alle stammer fra Heartworks i Cape Town. «Alle» som er opptatt av håndverk fra det sørlige Afrika kjenner til Heartworks arbeid og teknikk – dette med å brodere og applikere på mønsterdeler, som så blir sydd sammen til en teddybjørn – eller et annet dyr.  Og det er altså disse broderiene og applikasjonene som er Heartworks signatur. Selv den minste teddybjørn inneholder en mengde symboler, bilder og mønsterborder, ofte med temaer fra botanikk og dyreliv. Og innemellom dukker det opp mennesker også, og alt er applikert på en arm, på en fot, eller til og med under føttene.Man blir aldri lei av å studere og granske…. På mange måter er Heartworks-kreasjonene en fantastisk versjon av tatoveringer!

Heartworks består av 2 team med håndverkere: Ett kreativt team som er knakende gode på å brodere og applikere, og ett teknisk team som er knakende gode på alt som har med proporsjoner, maskinsøm og finish å gjøre. Det første teamet jobber hjemmefra, det andre teamet jobber i lokalene til Heartworks.

Margaret, som driver Heartworks, har vært en god venn av Isandi i mange år, og hun er en uvurderlig samarbeidspartner når det gjelder produktutvikling og identifisering av nye spennende og interessante håndverksprodukter. Det som Margaret ikke vet om håndverk i det sørlige Afrika, er ikke verdt å vite. Men – man kan jo lure på hvorfor ikke jeg har kjøpt inn teddybjørnene før nå. Og svaret er enkelt, egentlig – det handler om farger. Heartworks-produktene er nemlig fargerike og fargesprakende! Og nordmenn er alltid litt forsiktig med farger…..det skal liksom matche hele tiden, og for mange farger blir oppfattet som rotete.

Men, nå i sommer fikk jeg en henvendelse fra en kunde, som lette etter et produkt til et barn, gjerne en teddybjørn, som kunne bringe litt glede. Gjerne fargerikt. Så da sa det seg selv: Heartworks-teddybjørner måtte til Norge! Og nå er de her. For jeg har jo alltid tenkt at ethvert hjem har faktisk god bruk for et vidunderlig fargesprakende Heartworks-mesterverk…..Munnvikene går liksom automatisk oppover når man ser på dem.

Her ser du en bildeserie med alle Heartworks-dyrene som nå venter på å få nye hjem i Norge. Unødvendig å si at med det nitidige og detaljerte arbeidet som ligger bak hvert enkelt dyr, så er en Heartworks-kreasjon en investering og ment for å vare i generasjoner…

Heartworks Mini-teddybjørner:

Heartworks  Små teddybjørner:

Heartworks Teddybjørner:

Heartworks Apekatter og Neshorn:

Tags: , , , , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!