Fugler underveis nordover – Isandi-blogg uke 14

Det nærmer seg kundetreff, og hos Siya Rasha, Isandis fraktselskap, kommer det daglig inn esker og kasser med varer som skal nå fram i tide til nettopp kundetreffet om 2 uker.

Og i en av kassene er det mange små fugler, alle møysommelig skåret ut av Daan Samuels – en håndverker i ordets rette forstand. Daan holder til langs vestkysten av Sør-Afrika, en 3-4 timers kjøring nordover fra Cape Town, i en liten hytte på en strand, er det blitt meg fortalt, 100 kilometer fra nærmeste tettsted. Jeg har faktisk ikke besøkt Daan ennå, det skal jeg gjøre i mai – men fuglene til Daan har jeg beundret siden første gang jeg så dem for et par år siden, og tenkt at de hører jo hjemme i Isandis fugleutvalg!

Og nå i vinter begynte jakten på å komme i kontakt med Daan. «Helt umulig», sa noen, «han snakker ikke engelsk, og ikke er det internett der han er, og ikke har han noen nettside». Nå virker ikke slike opplysninger direkte avskrekkende på meg, tvert i mot – for er det ikke nettopp akkurat det samme man sa om Vondeling i sin tid? Så jeg har fått tak i Daan, godt hjulpet av Ray hos Siya Rasha, og joda, engelsken er helt grei den, og epost kan han sende også, via mobil. Og resultatet er at en mengde av hans «strandlopers» – på norsk heter det vel strandsnipe – nå er underveis, først til Cape Town og Siya Rasha – og så Norge og til kundetreffet.

Daan jobber med gjenbruk av tre, først og fremst drivved. Og det er også det han bruker i de utrolige lampeskjermene, som det kommer to av til kundetreff. Birdies on a twig  - Daan Samuels DS-lampshade

Ja, kanskje du lurer på pris og sånn? En enkel fugl koster kr. 130,- – og så kan du doble den prisen med antall fugler som sitter på en kvist. Og den søteste av alle er den som sitter i en liten huske, den koster kr. 195,-.

 

 

 

 

 

Tags: ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!