De flotteste kurvene

Det er blitt en tradisjon at det til sommertreffene kommer en ladning med afrikanske kurver. Så også i år. Og denne gangen har jeg handlet inn på øverste hylle, nemlig hos Design Afrika, drevet av Binky Newmann.  Isandi har vært kunde hos Binky i mange år, men det flere år siden at det er blitt kjøpt inn i store mengder til kundetreff. Men i år har jeg altså slått til.

Kurvene fra Design Afrika er ikke de rimeligste, men de er noen av de beste du kan finne i det sørlige Afrika. Prisene ligger fra kr 300 til over 4.000,- – og du vil se at det ikke nødvendigvis er sammenheng mellom pris og størrelse. Det er mange andre faktorer som spiller inn: Materialer, teknikk, farging, mønstre og tilgjengelighet.

Binky har drevet med kurver i snart 30 år, og hennes showrom er en opplevelse. Her bugner det av tradisjonelle kurver, store kurver, små kurver, rare kurver, uvanlige kurver, morsomme kurver, eksperimentelle kurver, moderne kurver, vakre kurver, brukskurver, pyntekurver.  Det er en godt kjent hemmelighet at de store internasjonale trendforecasterne og interiørarkitektene alltid sjekker ut nyheter hos Design Afrika når de er i Cape Town. For der finner man kurver man ikke finner ellers. Og gode kurver er fint. Alltid. Og går aldri av moten. (og disse omtalte forecasterne og arkitektene er alltid i Cape Town i forbindelse med den årlige Design Indaba-konferansen) Men du trenger ikke være ledende på trender, eller jobbe som arkitekt for å kunne besøke Design Afrika – dersom du er i Cape Town, så vil jeg anbefale å ta en tur til showrommet i Woodstock – adressen finner du på nettsiden, som jeg har linket til nedenfor.

Binky har jobbet med kurvmakere i det sørlige Afrika i mange, mange år, og etterhvert har hun også inngått samarbeid med kurvmakere i Vest-Afrika. Du leser om de ulike kurvtypene og håndverksteknikkene på Design Afrikas nettside: www.designafrika.co.za

Og altså, på Isandis sommertreff kan du oppleve et lite knippe av Design Afrika-kurvene!

Her ser du de fleste kurvene som blir å finne på sommertreffet – med priser angitt.

 

Tags: ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!