Agapanthus!

Afrika-lilje, sverdlilje, Nilens lilje – kjær blomst har mange navn – men altså, det opprinnelige navnet er Agapanthus. Og det er et navn som kler denne vakre og staselige planten godt: Navnet er hentet fra gresk: Agape, som betyr kjærlighet, og Anthos, som betyr blomst. Og man kan ikke annet å bli oppriktig glad i denne sørafrikanske skjønnheten.

bildet av Agapanthus er hentet fra den sørafrikanske nettstedet thegardener.co.za

Vi fikk våre første agapanthus-planter for en god del år siden, og de har hver vinter blitt tatt innendørs for overvintring. Etterhvert har vi skjønt trikset som sikrer blomstring året etter: Plantene må deles sånn cirka hvert 3. år, og de må ikke ha for god plass i pottene. Og så må de ikke bli for tørre. Det fine med delingen er at det etterhvert er blitt mange agapanthus hos oss, og de er noen av de tidligste sommerblomstene – og også de lengst blomstrende. Og når blomstringen er over, så er de fortsatt like vakre, helt fram til minus-gradene gjør at de må flytte inn. Med andre ord: I Lille Huseby vei er vi særs begeistra for denne planten!

I vår, da agapanthus-plantene flyttet ut i hagen for nok en sesong, så tenkte jeg på at det finnes altfor få agapanthus-puter!!!Tenk så fint, da – å ha en krukke med staselig agapanthus, og en stol med en like så vakker agapanthus-pute ved siden av! Så da tok jeg kontakt med Margaret og hennes Heartworks og lurte på om hun kunne lage noen agapanthus-putetrekk? Hvordan skal de se ut? spurte hun. Nei, det bestemmer du og dere, svarte jeg.

En liten oppfrisking om Margaret og Heartworks: Altså, det finnes ingen som utfører broderi-applikasjoner bedre enn Margaret og hennes team, basert i Cape Town. Mange av Isandis kunder husker de broderte teddybjørnene, og kanskje også Hakuna Matata-putene?

Margaret er ikke bare en begavet designer, hun er også en botanikk-ekspert av de sjeldne. For i tillegg til Heartworks-virksomheten så er Margaret kjent for sine kunstverk av pressede planter. Og hvis du tenker nå at jaja, pressede planter drev vi med på barneskolen, hvem vil ha det på veggen, egentlig? – så er altså Margarets blomsterkunstverk svært ettertraktet – hun har aldri noen til salgs, for alt forhåndskjøpes. I ærverdige Mount Nelson – Cape Towns mest berømte hotel – er en av salongene innredet med kun Margarets kunstverk. For eksempel. Så altså, det var veldig lett å overlate absolutt alt til Margaret når det gjaldt disse agapanthus-putene.

Og nå – nå er de her! 7 stykker. Det var en fantastisk følelse å pakke dem opp – Margaret hadde jo sagt at hun skulle passe på at de var litt «norske» i stilen, tror hun med det mener at de er enkle i design og uttrykk. Og tenker du at en blomsterpute nå er helt utafor sesong, så kommer det nye vårer og somre. Og dessuten – blomster er alltid fint. Og særlig når man har Agape Anthos.

Her ser du alle 7 – akkompagnert av et utvalg av våre avblomstrede staselige eksemplarer.

Det er 3 i størrelsen 45×45 cm, 3 i størrelsen 50×50 cm, samt én i størrelsen 40×60 cm. Og veldig snart kommer de i nettbutikken. Pris blir kr 850 for de minste, kr 900 for de største, og kr 900 for den avlange.

Tags: , , , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!