Afrikanske Regnbuer – velkommen til Isandi-akademiet høsten 2022!

Torsdag 20. oktober ønsker jeg velkommen til høstens Isandi-akademi om et viktig og engasjerende tema!

Foredragsholder er en gammel Isandi-venn – Olav Andre Manum. Olav André besøkte Isandi-akademiet høsten 2016, da snakket han om nyere sørafrikansk litteratur – nå er det hans egen bok, Afrikanske Regnbuer, og hans innsikt og kunnskap om et særs viktig tema som står på dagsorden – nemlig LHBT-historien i Afrika. Afrika blir ofte framstilt som et homofobt kontinent, og for mange et bevis på afrikanerne som uopplyste, og afrikansk kultur som avlegs og undertrykkende. Men virkeligheten er mye mer komplisert enn som så. Og det afrikanske kontinentet har aldri vært i et vakuum i forhold til LHBT-holdninger i andre deler av verden.

Afrikanske Regnbuer er en bok om lhbt-befolkningen på et kontinent der denne delen av befolkningen ofte blir sett som et fremmedelement, som noe uafrikansk og uønsket. Homofile, lesbiske, bifile, transpersoner og andre skeive blir stående i en klemme mellom vestlige ideer om individuelle menneskerettigheter og afrikanske erfaringer med hensyn til kulturens og gruppens eller nasjonens rettigheter. Dette er en posisjon som motstanderne av likestillingsarbeidet for lhbt-befolkningen vet å utnytte. Denne boka er et oppgjør med mytene om det «uafrikanske», men den er mer enn det: Afrikanske Regnbuer peker på strategier og filosofier som med utgangspunkt i afrikansk kultur og tradisjon krever likestilling for denne delen av Afrikas befolkning. Det er også en bok hvor et mangfold av afrikanske lhbt-ere får slippe til med sine stemmer og personlige historier.

Jeg gleder meg til en lærerik og interessant kveld sammen med Isandi-venner! Og jeg har allerede jeg en lang liste med spørsmål til Olav André….

Isandi-akademiet begynner kl. 19.00, og vi holder på en 90-minutters tid, tenker jeg. Med god tid til spørsmål, selvfølgelig. Litt å drikke på blir det også, samt mulighet til å ta en titt på alle Khwe-kurvene som er kommet og de flott agapantus-putene fra Heartworks. Kanskje jeg finner fram noen engler også.

Sted er som vanlig i Lille Huseby vei 6b, og ta gjerne med en venn eller fler. Fint om du gir et lite vink om du kommer, send meg gjerne en liten melding nedenfor:

Velkommen, velkommen!

Hilsen Kjersti

Tags: , , , ,

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!
%d