Telysholder strutseegg – Eclipse

kr550.00

Telysholder laget av strutseegg – her i designen “Eclipse”.

Størrelsen varierer selvfølgelig – men ca-mål vil være bredde 18 – 20 cm, høyde 12 cm. “Eclipse” kombinerer den klassiske Bowl og den åpne Segment.

Tomt på lager

Beskrivelse

SIS Strutseegg-banner

Telysholderne laget av strutseegg er en sann Isandi-klassiker – i mer enn 10 år har dette vært et favoritt-gaveprodukt til mange, mange Isandi-kunder. Telysholderne gir et unikt varmt lys når de er i bruk, men er også svært dekorative i seg selv, uten telys i.

Og noe mer enkelt og naturlig produkt skal du lete lenge etter: Et tomt strutseegg skjæres i en av fire ulike fasonger, deretter poleres det på innsiden. Og det er alt.

Det er en av Sedilaka Craft sine håndverksgrupper i KwaZulu Natal (i Sør-Afrika) som lager telysholderne, etter design fra Julia Leakey.  Selve eggene kommer fraoppdrettsfarmer nær Oudtshorn i Karoo. Hvert egg kommer solid pakket i egen eske. De må behandles som glass og keramikk – går de i bakken, så knuser de! Kanskje du lurer om egget klarer å balansere – og det gjør det. Det er altså ingen fare for at lysholderen skal velte.

Som andre egg så ”puster” skallet – dvs at det ikke er vanntett, og kan følgelig ikke brukes som f.eks. blomstervase. Du rengjør egget ved å vaske det for hånd med Zalo e.l. og deretter la det lufttørke – og telys av god kvalitet reduserer problemet med soting.

Størrelsen på egget varierer – selvfølgelig nok – men anslagsvis er det ca. 18 – 22 cm langt. Likeledes varierer fargen på egget – noen er det vi vil kalle nettopp eggeskallfarget, andre er mer hvite, noen er matte i strukturen, andre har perlemor-skinn i seg. Det er like spennende hver gang å pakke ut et egg – for ingen er like, men alle er vakre!

Du leser mer om Sedilaka Craft her: https://www.sedilakacraft.co.za/

du er velkommen til å bruke innholdet på denne sida, men jeg setter pris på at du bruker Isandi som referanse. Takk!